Home / Jet Set / Južnoafrikanka najljepša u univerzumu: Pobjednica oteta prije izbora za Miss

Južnoafrikanka najljepša u univerzumu: Pobjednica oteta prije izbora za Miss

Južnoafrikanka je proglašena za Miss univerzuma! Demi-Li Nel-Piters (22), među 92 ljepotice, ovjenčana je titulom najljepše, a Srbija ove godine nije imala svoju predstavnicu na tom takmičenju. Izbor za miss, koji je 1996. godine preuzeo aktuelni predsjednik Amerike Donald Tramp (Trump), održan je u Las Vegasu. Od djevojaka iz komšiluka najbolje se plasirala tamnoputa predstavnica Hrvatske Šanel Peti, 19-godišnjakinja iz Slavonskog Broda, čija je majka Hrvatica, a otac Amerikanac.

Najveća strast ovogodišnje pobjednice Miss univerzuma su borilački sportovi. Demi je uz prijetnju pištoljem bila oteta samo mjesec dana nakon što je ponijela titulu Miss Južnoafričke Republike. Nakon traumatičnog iskustva, odlučila je da usavrši samoodbranu, pa sada drži kurseve na kojima uči žene kako da se odbrane. Zato je u finalnom intervjuu na takmičenju govorila o položaju žena.

– Kao Miss univerzuma trebala bi biti samouvjerena i da vjeruješ u sebe kao pojedinca. Misica je žena koja prevazilazi mnoge strahove i na taj način pomaže drugim ženama da se izbore sa svojim strahovima. Ona je žena kojoj nikada ništa nije „previše“ i mislim da sam ja baš takva – rekla je Južnoafrikanka, koja je diplomirala poslovni menadžment.

Prva pratilja je Kolumbijka Laura Gonzales, a druga je Miss Jamajke Davina Benet. Hrvatica je bila među samo četiri Evropljanke na takmičenju, a prvi put su se takmičile ljepotice iz Kambodže, Laosa i Nepala.

avaz

error: