Home / Novosti / Bivši policajac ubio djevojku, pa presudio sebi

Bivši policajac ubio djevojku, pa presudio sebi

Sinoć oko 20.25 sati u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu pronađena je mrtva žena. Ubijena je, kako javlja policija, iz vatrenog oružja.

Nešto kasnije, oko 20.40 sati, u Ulici baruna Filipovića pronađen je mrtav muškarac, također ubijen iz vatrenog oružja. Riječ je o ubistvu i samoubistvu. Bivši policajac upucao je svoju djevojku, a onda presudio sebi. Riječ je o informacijama koje za sada još nisu službeno potvrđene, prenosi Index.hr. Trenerica i bivša reprezentativka

Iako nema službene potvrde identiteta ubijenih, Index saznaje da se radi o 29-godišnjoj Ani Kurtanjek. Ana je bivša reprezentativka u sinhroniziranom plivanju i fitness trenerica. Radila je u fitness centru Play u Gradišćanskoj ulici, istoj onoj u kojoj je pronađeno njeno tijelo. Na stranicama Playa piše kako je Ana velik dio života provela aktivno se baveći sportom.

“Kao bivša reprezentativka u sinhroniziranom plivanju etablirala se u tom sportu i postala sudinicom, članicom izvršnog odbora u savezu sinhroniziranog plivanja, ali i trenericom istog. Napredak u sportskom životu nije stao na tome i Ana je ubrzo okušala svoje vještine na studiju gdje se trenutno specijalizira na kondicijskoj pripremi sportista. U svom trenerskom stažu postala je Les Mills trener s naglaskom na bodyattack, bodypump, bodycombat te bodybalance.
Avaz

error: