Home / Zanimljivosti i Zabava / Jeste li znali zašto se ŽELE DAJE BOLESNICIMA!? Istina koja će vas OSTAVITI BEZ TEKSTA!!!

Jeste li znali zašto se ŽELE DAJE BOLESNICIMA!? Istina koja će vas OSTAVITI BEZ TEKSTA!!!

Ovo sigurno niste znali…Žele je jedna od namirnica koje naš organiza najlakše probav, slično kao sok, vodu, supu… U bolnicama ga koriste i daju ljudima koji imaju nekih problema sa želucem i ne mogu podnijeti nikakvu drugu hranu.Žele sadrži šećer pa samim tim ima kalorije. Vrlo lako ga je probaviti kroz naš organizam, a on može poboljšati crijevni integritet i probavni trakt.Žele upija vodu i tako pomaže tijelu da zardži tekućine u organizmu, a također pomaže da imamo zdravu stolicu.

Ovo su neke od prednosti želea:

– Odličan je za probavu
– Pomaže kod liječenja alergija na hranu
– Super je za kosti
– Oslobađa tijelo od raznih toksina
– Daje bolju kosu i nokte
– Poboljšava elastičnost kože
– Ubrzava zacjeljivanje rana
– Poboljšava kvalitetu sna

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Bonus vic:

Mladi Mujo oženio mladu Fatu, useliše oni u svoj novi stan i uživaju u medenom mjesecu. I tako svake noći čuje se iz stana vriska i cika, uzdisanje i ljubavno stenjanje.Nakon nekoliko dana sretne Mujo susjeda na ulazu, pa će njemu susjed:- “Mujo, nemoj se ljutit’, al’ ne može se spavat od vas dvoje i vašeg seksanja. De, stavi joj kakvu krpu u usta da ne vrišti tol’ko.” – “Ma nema problema komšija, ispričavam se, nisam znao da smo tako glasni.” Došla noć, kad u jednom trenutku čuje se Mujo: – “KOMŠIJAAA, JEL ‘VAKO DOBROOO ?” – “DOBRO JE MUJO, DOBRO JE!” odgovara susjed. Došla druga noć kad opet Mujo: – “KOMŠIJAAA, JEL ‘VAKO DOBROOO?” – “DOBRO JE MUJOOO !” Treće noći viče opet Mujo: – “KOMŠIJAAA, JEL ‘VAKO DOBROOO?” – “Mujo, vadi joj tu krpu iz usta, cjela zgrada misli da mene jebes.

error: