Home / Lifestyle / STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Puštanje vaše bebe da spava u auto sjedalici može biti vrlo opasno!

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Puštanje vaše bebe da spava u auto sjedalici može biti vrlo opasno!

Bebe su vrlo osjetljive i zato trebate dosta voditi računa o njima. Ne ostavljati ih same jer se u trenutku nešto može desiti.Znate li da može biti opasno, kao ostavite bebu da spava u auto-sjedalici? Auto-sjedalice su veoma korisne kada vozimo malu bebu, ali to ne znači da bebe trebaju dugo vremena da provedu u njima.

Trebate obratiti pažnju i da li ste ih možda puno stegli pojasem. Poznat je slučaj 11- mjesečne bebe koja je zaspala u auto-sjedalici, bila je više stegnuta i umrla je.Zato dobro obratite pažnju šta beba radi i kako je postavljena jer se u trenutku nešto može dogoditi

Bonus vic:

Mladi Mujo oženio mladu Fatu, useliše oni u svoj novi stan i uživaju u medenom mjesecu. I tako svake noći čuje se iz stana vriska i cika, uzdisanje i ljubavno stenjanje.Nakon nekoliko dana sretne Mujo susjeda na ulazu, pa će njemu susjed:- “Mujo, nemoj se ljutit’, al’ ne može se spavat od vas dvoje i vašeg seksanja. De, stavi joj kakvu krpu u usta da ne vrišti tol’ko.” – “Ma nema problema komšija, ispričavam se, nisam znao da smo tako glasni.” Došla noć, kad u jednom trenutku čuje se Mujo: – “KOMŠIJAAA, JEL ‘VAKO DOBROOO ?” – “DOBRO JE MUJO, DOBRO JE!” odgovara susjed. Došla druga noć kad opet Mujo: – “KOMŠIJAAA, JEL ‘VAKO DOBROOO?” – “DOBRO JE MUJOOO !” Treće noći viče opet Mujo: – “KOMŠIJAAA, JEL ‘VAKO DOBROOO?” – “Mujo, vadi joj tu krpu iz usta, cjela zgrada misli da mene jebes.

error: